POZIV NA OTVARANjE IZLOŽBE
„SVI SMO JEDNAKI I MOŽEMO ZAJEDNO“

Pozivamo Vas da u ponedeljak, 16. marta 2015. godine u 17 časova, u Dečjem kulturnom centru Beograda, Takovska 8, ispratite svečano otvaranje izložbe i dodelu nagrada najboljim učesnicima i učesnicama likovnog konkursa na temu „SVI SMO JEDNAKI I MOŽEMO ZAJEDNO!“ Izložbu će otvoriti poverenica za zaštitu ravnopravnosti Nevena Petrušić i direktor kancelarije UNICEF-a za Srbiju Mišel Sen Lo.
Događaju će prisustvovati nagrađeni učenici iz više gradova u Srbiji, kao i predstavnici državnih i gradskih institucija i nevladinih organizacija koje se bave zaštitom prava dece, obrazovanjem i brigom o deci.
Konkurs za učenike i učenice osnovnih i srednjih škola iz cele Srbije, zajednički su organizovali Poverenik za zaštitu ravnopravnosti i Fond Ujedinjenih nacija za decu (UNICEF). Cilj konkursa je bilo promovisanje ravnopravnosti i poštovanje različitosti, čime smo želeli da kod učenika i učenica osnovnih škola u Srbiji podignemo stepen tolerancije i nivo svesti i osetljivosti za prepoznavanje diskriminacije.
Žiri, sastavljen od članova i članica Panela mladih „Isterivači diskriminacije“ Poverenika za zaštitu ravnopravnosti, imao je težak zadatak, jer je među više od hiljadu pristiglih radova trebalo da izabere po tri najbolja crteža, u kategoriji uzrasta od 1. do 4. razreda i od 5. do 8. razreda osnovne škole.
Očekujemo da ćete ispratiti ovaj događaj i obavestiti Vašu publiku o izložbi koja se u DKC Beograd održava od 16. do 21. marta 2015. godine.

Za sve informacije možete se obratiti višoj savetnici za odnose sa medijima Vesni Dobrosavljević elektronskim putem na adresu vesna.dobrosavljevic@ravnopravnost.gov.rs ili na telefone 011/243-64-64 i 064/88-98-720 gde možete dobiti i dodatna obaveštenja.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked by *.

Top