Predlog biblioteke DKC Beograd za maj 2015. godine

PREPORUKA KNJIGA ZA MAJ 2015


KNJIGA ZA ODRASLE


20150508 Predlog biblioteke maj

AUTOR: Vladimir Pištalo

NASLOV: MILENIJUM O BEOGRADU

IZDAVAČ: Agora,2011

 

Roman MILENIJUM O BEOGRADU  predstavlja portret grada i jedne generacije u njemu.“Beli grad“ je čudesan,prosanjan i proklet, a generacija koja liči na njega,uhvaćena je kroz grupu petoro prijatelja i njihovih ljubavi.Početkom rata,1991,te ljubavi ne mogu da prežive.

MILENIJUM O BEOGRADU nije roman pisan po pravilima,niti je hronika ratnih godina:to je freska o ljudskom ludilu,čija  je glavna žrtva Beograd.Epopeja jednog grada ,puna gorkih sećanja i stvarnosti,drljivih trenutaka pojedinca.


KNJIGA ZA MLADE


DKCB Predlog Biblioteke za MAJ (1)AUTOR: Sonja Ćirić

NASLOV: ROMAN U MOJOJ GLAVI

IZDAVAČ: Kreativni centar

 

RADNJA OVE KNJIGE : predstavlja  neku vrstu rekapitulacije nedavnih događaja iz mlađanog života glavne junakinje. Roman koji je autorka namenila tinejdžerima odvija se u samom predvorju mladosti – u toku sudbonosnog jednoipočasovnog ispita na maloj maturi. Trenuci koji slede posle uspešno rešenog testa mogli bi za vrednu Minu biti spokojni, no ona, puna neizgovorenih pitanja i nesigurnosti, ne izlazi iz učionice, već po ko zna koji put kontroliše svoje odgovore a usput je pohode i neki drugi problemi i misterije…


KNJIGA ZA DECU


 

DKCB Predlog Biblioteke za MAJ (2)AUTOR: Vladimir Andrić

NASLOV: VEČERNJI SLON

IZDAVAČ: „3 D +“

OVA KNJIGA : predstavlja zbirku od 20 rimovanih smešnih priča, dakle, pravo malo bogatstvo, i veliku retkost u današnje vreme. Skraćenog džepnog formata, sa pomenutim nespretnim slončićem u pidžami što klati noge na Mesečevom srpu posmatrajući Zemlju pod sobom, ona poziva i decu i odrasle da je pročitaju. Stoga nije čudo što je, nepogrešivo uveren da se ovo ulaganje energije isplati, čitalac uzima u ruke i trud mu zaista biva nagrađen.

Posted in Библиотека ДКЦБ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *