Završnica DEMUSA i otvaranje ARHIVA Decjeg kulturnog centra Beograd

ZAVRŠAVAJU SE DEČJE MUZIČKE SVEČANOSTI – DEMUS 2015

I  OTVARA ARHIV DEČJEG KULTURNOG CENTRA BEOGRAD

U Velikoj dvorani Dečjeg kulturnog centra Beograd, u četvrtak, 8. maja, od 10 časova, održaće se revija pobednika Gradskog takmičenja muzičkih sekcija osnovnih škola, čime će biti završene ovogodišnje Dečje muzičke svečanosti DEMUS 2015.

Na svečanom koncertu učestvovaće pobednici gradskog takmičenja koji su osvojili prvo mesto i specijalne nagrade, pokazujući svoj talenat u solo pevanju kao „Zlatne sirene”,malim vokalnim sastavima (duetima, tercetima i kvartetima), malim instrumentalnim sastavima, orkestrima i horovima.

Na ovogodišnjoj završnici biće uručena nagrada „Zlatan Vauda”, koju će dobitniku uručiti Marija Vauda, ćerka čuvenog kompozitora i dirigenta Zlatana Vaude. Tom prilikom će i Marija Vauda dobiti poklon od Dečjeg kulturnog centra Beograd, sliku koju je sama Marija naslikala kada je imala svega 7 godina, u vreme pohađanja časova u Likovnom ateljeu DKCB. Povod za dodelu prvog rada Marije Vaude je formiranje i otvaranje Arhiva u Dečjem kulturnom centru Beograd, u kojem će se čuvati dečje stvaralaštvo nastalo još od davne 1952. godine.

Posted in Саопштење за медије.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *