Промоција књиге „НЕШТО ПАЖНО, ВРЛО ВАЖНО!“

 

КЛУБ ЧИТАЛАЦА
Промоција књиге „НЕШТО ПАЖНО, ВРЛО ВАЖНО!“

 

Диван повод за дружење са љубитељима поезије приредило нам је удружење „Поестетика“. Промоција књиге поезије за децу ауторке Драгојле Гаге Ненадић „Нешто пажно, врло важно!“, у продукцији издавачке куће Финекс одржана је 14. децембра у сарадњи са Дечјим културним центром Београд.
Назив збирке песама „Нешто пажно, врло важно“ садржи поруку да је све око деце важно јер су деца врло важна, иако то често одрасли и не поштују. Деца су мали људи и са малим људима треба бити пажан.

Песме су настајале годинама из снажних емоција, у ходу, лако, праћене великим даром за смислену риму. Дубоком поруком и разумевањем дечије душе, коју песникиња познаје потпуно, до танчине и са којом је провела читав богат радни век, песме су увек налазиле пут до деце. Неке су добиле и музичко рухо.
Теме песама су различите, од маслачка до првог снега, од фризера до паметнице, од дилеме до првака, од вртићког поновца до школских дана, од радости до савета, лепих речи, боје живота, до успаванки. Свако дете, а и они који то нису, могу се пронаћи у песмама ове збирке. Способност да се мисао чврсто веже у реч, како песникиња каже, прати стихове ове књиге. Јер, свака песма на свој начин носи поруку, намењена је и настала је са разлогом и уз то поштује поетска и естетска мерила.
Давних осамдесетих неке од ових песама су компоноване и трајно забележене на Лонг Плеј плочи Тајном стазом Деда Мраза у сарадњи са Драганом Лаковићем и Зораном Рамбосеком. Једна од њих је Финска дама коју је компоновао је чувени композитор Зоран Рамбосек.

Учесници и сарадосници овог дружења били су Драгојла Ненадић, ауторка, Вук Божиловић, пијаниста, Ксенија Божиловић, пијанисткиња и вокални уметник, Поестете које шире добротољубље Маша Раковић, Лена Нинковић, Ђорђе Ненадић, Василије Божиловић и Јелена Ненадић.

 

Фото: Стеван Нешковић

13 item(s)

 

Posted in Библиотека ДКЦБ, Обавештења, Фотогалерија.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *