Конференција за медије поводом манифестације РАДОСТ ЕВРОПЕ 2022.

 

„ЗАМИСЛИТЕ, ДЕЦО…“

53. МЕЂУНАРОДНИ СУСРЕТ ДЕЦЕ ЕВРОПЕ „РАДОСТ ЕВРОПЕ”

Јубилеј 100 година од рођења Душка Радовића

Међународни сусрет деце Европе „Радост Европе“ одржаће се педесет трећи пут од 1. до 5. октобра у Београду, под покровитељством Градске управе града Београда – Секретаријата за културу и у организацији Дечјег културног центра Београд.

После две године паузе, проузроковане пандемијом, када је манифестација реализована у он-лајн и ТВ формату, Београд ће од 1. до 5. октобра угостити децу из 12 земаља – Албаније, Босне и Херцеговине, Бугарске, Литваније, Мађарске, Немачке, Норвешке, Пољске, Северне Македоније, Словеније, Словачке и Црне Горе.

Овогодишња манифестација „Радост Европе“ биће посвећена стогодишњици рођења Душка Радовића, једног од најзначајнијих српских књижевних стваралаца за децу, новинара и телевизијског уредника. Својим рукописом Душко Радовић је обележио манифестацију „Радост Европе“ од самог настанка. Његови чувени стихови „Све што расте, хтело би да расте“ постали су саставни део химне Међународног сусрета деце Европе и знак препознавања генерација које су уз њу одрастале. У славу чувеног Душка Радовића, за мото 53. Сусрета деце Европе „Радост Европе” одабрани су његови стихови „ЗАМИСЛИТЕ, ДЕЦО…“!

 

 

Саопштење за медије поводом 53. Међународног сусрета деце Европе ,,Радост Европе’’ и програм манифестације.

—> „ЗАМИСЛИТЕ, ДЕЦО…“ почиње РАДОСТ ЕВРОПЕ 2022.

—> „ZAMISLITE, DECO…“ počinje RADOST EVROPE 2022.

 

 

 

(ФОТО: Стеван Нешковић)

15 item(s) « of 2 »

 

Posted in Обавештења, Радост Европе, Саопштење за медије, Фотогалерија.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *