РЕ 2020 – Ликовни конкурс (Fine Arts Competition)

likovni konkurs 2020 small

DOWNLOAD LINK

Joy of Europe - Fine Arts Competition
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Поштовани,

Због изазова са којим смо суочени услед глобалне пандемије корона вируса, донели смо одлуку да ове године одустанемо од планираног програма везаног за Међународни ликовни конкурс „Радост Европе“. Као што је већ више од две деценије суштина међународних ликовних конкурса и изложби које након тога следе првенствено ликовни сусрет, подршка природном и креативном начину живљења, одлучили смо да и ове године организујемо ликовни сусрет, али виртуелно!

Дечји културни центар Београд је у фебруару ове године расписао конкурс за XXII Међународни ликовни конкурс „Радост Европе” са жељом да учествује што више деце и младих широм света. Епидемиолошка ситуација осујетила је програм, али ми желимо да сачувамо континуитет и да се прилагодимо новим околностима.

XXII Међународни ликовни конкурс „Радост Европе” ће имати реавијали карактер. Биће представљени ликовни радови деце и младих, настали у  атељеима који су присутни преко деценије у ликовним сусетима „Радост Европе“. Уредница ће одабрати атељее који ће послати скениране радове у доброј резолуцији (уколико буде било могућности било би пожељно да исте радове пошаљу и поштом) док ће стручни жири одабрати радове који ће бити представљени у виртуелној галерији (уколико ситуација дозволи биће организована изложба у Галерији Дечјег културног центра Београд).

Жеља нам је да не прекидамо традицију! Зато ће ове године ликовни сусрет бити ревијалан! Представиће се атељеи по позиву.

Сви који су послали радове поштом из земље и иностранства (око стотинак радова), молимо за разумевање. Њихови радови ће бити уврштени у селекцију 2021.године, када се сви надамо да ће окобар месец у Београду вратити онај живи сусрет деце света кроз разне видове уметничког изражавања и традиционалну Радост Европе!

Срдачно,

Лидија Сеничар, уредник Међународног ликовног конкурса „Радост Европе“
 

 

Градска управа Града Београда – Секретаријат за културу
и Дечји културни центар Београд
расписују
XXII међународни ликовни конкурс „Радост Европе”

 

Овогодишњи међународни ликовни конкурс, већ двадесети и други пут позива децу и младе ликовне ствараоце (од 4 до 18 година) из целог света да својом раскошном палетом посведоче да је дечје ликовно стваралаштво са гледишта дубинске психологије и модерног схватања уметности уочено и признато као права стваралачка вредност. Суштина међународних ликовних конкурса, као и изложби које након тога следе, првенствено је ликовни сусрет, подршка природном и креативном начину живљења, јер само на тај начин могуће је сјединити интелектуално, чулно и емоционално. То представља и облик успостављања дијалога, јер је ликовни израз у првом реду комуникацијски процес.

 

ПРОПОЗИЦИЈЕ МЕЂУНАРОДНОГ ЛИКОВНОГ КОНКУРСА РАДОСТ ЕВРОПЕ

На конкурсу могу учествовати појединци, предшколске установе, школе, дечји ликовни атељеи, дечји културни центри и сличне дечје установе и асоцијације.

• Право учешћа имају сва деца света од 4 до 18 година.
• Избор теме је слободан
• Примаће се радови на папиру рађени различитим техникама (оловка, темпера, гваш, акварел, пастел, туш, колаж, комбиноване технике на папиру)
• Радови не смеју бити опремљени, нити урамљени, а због могућности оштећења неће се примати скулптуре, керамика, мозаик и радови рађени у сличним техникама.
• Максималан формат радова је 500 x 700 мм
• Индивидуални учесници могу да пошаљу до три рада у различитим ликовним техникама, а установе и асоцијације до 20 радова различитих аутора
• На полеђини сваког рада ОБАВЕЗНО мора бити залепљена табела / формулар (који је у прилогу) са подацима
• Обавезно је да учесници попуне на рачунару сва поља у формулару (у већини случајева, руком попуњени формулари су нечитки и отежавају комуникацију)

 

РАДОВИ КОЈИ НЕ ИСПУЊАВАЈУ ПРОПОЗИЦИЈЕ КОНКУРСА НЕЋЕ
БИТИ УЗЕТИ У РАЗМАТРАЊЕ!

Радови морају бити оригинални и рађени самостално, настали у 2019. или 2020. години и не смеју бити раније излагани на другим међународним конкурсима и изложбама.
Приспели радови се неће враћати.

Рок за приспеће радова је 1. јул 2020. године.

Радове слати на адресу:
Дечји културни центар Београд, Таковска 8, 11 000 Београд, Србија

Награде

Стручни жири ће одабрати радове за излагање и доделити награде у појединачној и групној конкуренцији, у пет старосних категорија
I категорија обухвата децу узраста 4, 5 и 6 година
II категорија обухвата децу узраста 7, 8 и 9 година
III категорија обухвата децу узраста од 10, 11 и 12 година
IV категорија обухвата децу узраста од 13, 14 и 15 година
V категорија обухвата децу и младе узраста од 16, 17 и 18 година

Првонаграђени у појединачној конкуренцији у свих пет категорија биће гости Београда и Међународног сусрета деце Европе “Радост Европе” у периоду од 28. септембра до 2. октобра 2020. године о трошку организатора, а награде ће им бити свечано уручене на отварању изложбе, која ће се одржати 28. септембра. Трошкове пута сносе награђени.

Директор Дечјег културног центра Београд
мр Драган Марић

Додатне информације:
Лидија Сеничар, уредник ликовног конкурса
Дечји културни центар Београд
Таковска 8, Београд

тел. +381 11/ 32 42 011; 32 37 360
моб: +381 60 167 33 45
имејл: lidija.senicar@dkcb.rs

На полеђини сваког рада ОБАВЕЗНО мора бити залепљена табела попуњена на рачунару:


ПРИЈАВА


 

7 Comments

  • Postovana Anastasija,

   Dodatne informacije mozete saznati od:

   Lidija Seničar, urednik likovnog konkursa
   Dečji kulturni centar Beograd
   Takovska8, Beograd

   tel. +381 11/ 32 32 043, 011/ 32 42 011
   faks +381 11/ 32 42 314
   mob: +381 60 167 33 45
   e- mail: lidija.senicar@dkcb.rs

 1. ja sam nacrtala rad ali nemogu sad da ga posaljem jer je vikend i posta neradi da li bih ja mogla da vam rad posaljem u ponedeljak odnosno 30.6.2014. on bi vam stigao 1.7.2014 ili 2.7.2014. da li bi se to vazilo? Ocekujem vas odgovor . vasa anastasija

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *