СУНЦЕ СЕ ПЕНТРА ИЗНАД ДЕЧЈЕГ ЦЕНТРА

Песме за сва времена
(сунчано, облачно, ведро, кишовито, ветровито, променљиво, магловито, снежно, тмурно, ледено)

Издавач: Дечји културни центар Београд, 2023

Најновије литерарно издање Дечјег културног центра Београд је књига песама „Сунце се пентра изнад дечјег центра” Слободана Станишића. Слободан Станишић је превасходно песник, али исто тако и приповедач, драмски писац, карикатуриста и илустратор.

Један од најомиљенијих писаца за децу, који је објавио преко сто педесет књига, двадесетак радио-драма, десетак позоришних комада, неколико изузетно популарних песама које су и музички обрађене, око три хиљаде карикатура, илустрација и стрипова, овога пута обрадовао је децу и младе песмама, које је вешто назвао за сва времена јер су написане за свако време – и кад је сунчано, облачно, ведро, кишовито, ветровито, променљиво, магловито, снежно, тмурно, ледено.

„Песме које испуњавају странице ове књиге подсећају на шетњу кроз годишња доба, у којима је много времена радости проведених у игри, причи и дружењу. таквих дана има и у Дечјем културном центру Београд у коме се из дана у дан нешто ново и занимљиво догађа.” – истакао је директор Дечјег културног центра Београд проф. мр Драган Марић у предговору ове књиге поезије. Кроз стихове, Слободан Станишић у овој књизи описује све промене од сунчевог сјаја до дана прекривених тмурним облацима, али оне не утичу на лоше расположење читаоца, већ напротив подстичу га на игру и ведре мисли.

Књигу „Сунце се пентра изнад дечјег центра” илустровао је сам аутор. Уредник издања је Весна Крањаић Митровић.

 

 

 

Назив: СУНЦЕ СЕ ПЕНТРА ИЗНАД ДЕЧЈЕГ ЦЕНТРА – Слободан Станишић

Библиотека ВЕДАР ДАН Књига 5

Издавач: Дечји културни центар Београд

Директор: Проф. мр Драган Марић

Уредник: Весна Крњајић

Илустровао: Слободан Станишић

Штампа: ФИНЕКС, Београд 2023.

 

 

 

Posted in Издаваштво, Обавештења.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *