Svečani koncert dečjih muzičkih svečanosti – DEMUS 2014

Revija pobednika Gradskog takmičenja

U Velikoj dvorani Dečjeg kulturnog centra Beograd, u četvrtak, 8. maja, od 10 časova, održaće se revija pobednika sa Gradskog muzičkog takmičenja – Dečjih muzičkih svečanosti DEMUS 2014.

Na ovogodišnjem svečanom koncertu učestvovaće pobednici gradskog takmičenja koji su osvojili prvo mesto i specijalne nagrade pokazujući svoj talenat u solo pevanju, kao „Zlatne sirene”, malim vokalnim sastavima (duetima, tercetima i kvartetima), malim instrumentalnim sastavima, orkestrima i horovima.

DEČJE MUZIČKE SVEČANOSTI održavaju se svake godine i traju od marta do maja, kada se na reviji pobednika predstavljaju prvonagrađeni učesnici. Ovo tradicionalno takmičenje predstavlja završni čin široko postavljene akcije da se okupi veliki broj darovite i muzikalne dece, učenika osnovnih škola Beograda, uzrasta od 7 do 16 godina, u negovanju i izvođenju dečje pesme.

Manifestaciju Dečji kulturni centar Beograd partnerski realizuje sa školama, opštinskom i gradskom organizacijom “Prijatelji dece Beograda”, pod pokroviteljstvom Sekretarijata za kulturu Gradske uprave grada Beograda.

Ulaz je slobodan.

Posted in Концертни програм, Саопштење за медије and tagged , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *