Nagrade za hor DKC Beograd na Moskovskim festivalima

Hor Dečjeg kulturnog centra Beograd, predstavljajući Srbiju na prestižnim muzičkim festivalima u Rusiji, osvojio je prvu nagradu na festivalu “Ćirilo i Metodije” i drugu nagradu na takmičenju “Zvuci Moskve”.

Hor DKC Beograd na Moskovskim festivalima

Nacionalna kultura svih zemalja učesnica predstavljena je na Festivalu za decu i omladinu “Ćirilo i Metodije”, koji je osmišljen s namerom da promoviše horsko pevanje i upozna mladu generaciju sa duhovnom baštinom i kulturom pevanja slovenskih naroda.

Hor Dečjeg kulturnog centra Beograd pevao je zadate kompozicije od strane organizatora, među kojima su bile duhovne i folklorne, a naročito se istakao izvedbom Druge rukoveti Stevana Stojanovića Mokranjca, čiji jubilej – stogodišnjicu od smrti obeležava srpska kulturna javnost.

Na festivalu “Zvuci Moskve” takmičili su se horovi dece i mladih u više kategorija, a Hor Dečjeg kulturnog centra Beograd osvojio je nagradu u kategoriji duhovne muzike. Na ceremoniji otvaranja festivala, uz zastavu svoje zemlje i narodne nošnje, Hor je izveo duhovne kompozicije srpskih autora, kojim je predstavio svoju nacionalnu kulturu.

Hor Dečjeg kulturnog centra Beograd, koji vodi mr Nevena Ivanović, izabran je za predstavnika Srbije na ovogodišnjim festivalima u Moskvi, s obzirom na izuzetne rezultate koje ostvaruje.

Predstavljanje Srbije na značajnim festivalima u Moskvi predstavlja saradnju i razmenu kulturnih sadržaja dve zemlje.

Posted in Концертни програм, Саопштење за медије and tagged , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *