Светосавски концерт ,,БЕОГРАД ПЕВА – УЧИМО СЕ ОД ПРЕДАКА”

 

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ

Светосавски концерт
,,БЕОГРАД ПЕВА – УЧИМО СЕ ОД ПРЕДАКА”
Среда, 24. јануар, 18.00
Велика сцена „Донка Шпичек”
Дечји културни центар Београд, Таковска 8

 

Поводом обележавања празника Светог Саве на Великој сцени „Донка Шпичек” Дечјег културног центра Београд, у среду, 24. јануара, од 18 часова одржаће се свечани концерт „Београд пева – Учимо се од предака ”. Светосавски концерт организује се под покровитељством Секретаријата за културу Градске управе града Београда, а у организацији Удружења наставника музичке културе Србије и Дечјег културног центра Београд.

 

На концерту ће наступити познати певачи и јединствени хор од три стотине деце из шест основних школа са територије Београда, односно из рубних насеља београдских општина. Поред Леонтине Вукомановић, Иване Петерс и Тијане Дапчевић, на концерту ће наступити хорови из ОШ „Милоје Васић“ у Калуђерици, ОШ „14. октобар“ из Раковице, ОШ „Јелица Миловановић“ из Сопота, ОШ „Доситеј Обрадовић“ са Умке, ОШ „Вук Караџић“ из Сурчина и ОШ „Васа Пелагић“ из Котежа.

 

На репертоару ће се наћи песме које код ученика развијају свест о својој држави, матерњем језику и култури сећања на славну прошлост престоничког града.

,,Програм „Београд пева” направљен је са циљем да се подстакне формирање хорова у нижим разредима основних школа, како би се деца од најранијег доба усмерила ка развијању својих креативних потенцијала” – изјавиле су ауторке програма Леонтина Вукомановић, програмски директор ДКЦБ и Александра Станковић, председница Удружења наставника музичке културе Србије.

 

Улаз на концерт је бесплатан.

 

Срдачан поздрав,
Ивана Теодоровић Стојановић
Уредник програма за односе с јавношћу и маркетинг
Дечји културни центар Београд

 

Posted in Концертни програм, Обавештења.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *