ЗИМА ДЕЧЈЕГ КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА БЕОГРАД

ЗИМА ДЕЧЈЕГ КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА БЕОГРАД

 

У сусрет новогодишњим и божићним празницима Дечји културни центар Београд, у оквиру манифестације „Београдска зима” Градске управе града Београда и „Староградске зиме” Градске општине Стари град, осмислио је праву забаву за децу и њихове родитеље.

Дечија зимска чаролија креће 13. децембра првим новогодишњим караваном, који ће до 21. јануара обићи све београдске општине и први пут одржати двадесет пет концерата и позоришних представа деци ван центра Београда – у Обреновцу, Лазаревцу, Сопоту, Младеновцу, Сурчину, Гроцкој, Барајеву, Чукарици, Раковици, Звездари, Вождовцу, Палилули, Земуну. Поред представе Дечјег културног центра Београд „Збуњени Деда Мраз“, на репертоару ће бити и представе позоришта „Пинокио”, док ће у музичком сегменту каравана учествовати солисти Леонтина Вукомановић, Тијана Дапчевић, Ивана Петерс и Зое Кида, уз пратњу школских хорова из рубних београдских општина у којима се програм оджава.

Новогодишњи карневал и Дечји новогодишњи концерт у центру града одржаће се у четвртак, 16. децембра. Карневалска новогодишња поворка, у којој ће учествовати деца из предшколске установе „Дечји дани“, „Унца, унца бенд”, Деда Мразови, артисти на штулама и жонглери, кренуће од Делијске чесме у Кнез Михаиловој улици у 11.30 и кретаће се до бине која ће бити постављена код фонтане испред Културног центра Београд. Тачно у подне почиње концерт на којем ће најпознатије дечије хитове певати глумци, дечји хорови и музички извођачи –  Леонтина Вукомановић, Тијана Дапчевић, Ивана Петерс, Сергеј Ћетковић, Светислав Буле Гонцић, Андрија Милошевић, Предраг Вуковић Пеђолино, Хор Дечјег културног центра Београд, Хор „Чаролија” и „Унца, унца бенд”.

Деда Мраз и вилењаци зачиниће овај новогодишњи спектакл позивом деци Београда да напишу писмо Деда Мразу и убаце га у специјално направљено Новогодишње Деда Мразовско сандуче, које ће бити постављено поред украшене велике јелке у Кнез Михаиловој улици. Малишани који буду послали Деда Мразу писмо на овај начин могу очекивати изненађење од београдског Деда Мраза. Познате личности и челници града окачиће своје новогодишње жеље на специјално дизајнираној сцени.

За мале уметнике Дечји културни центар Београд осмислио је и креативне радионице које ће се одржавати у Музеју примењене уметности 26. и 30. децембра и 2, 8. и 15. јануара. Деца ће имати прилику да учествују у Радионици осликавања новогодишњих украса од глине „УНИКАТ ЗА (Н)ОВОГОДИШЊУ ЈЕЛКУ!”, Породичној радионици израде новогодишњих и божићних честитки „ПОШАЉИ ЧЕСТИТКУ, БАШ КАО НЕКАД!”, Радионици израде “колачића” – украса за јелку од пластелина и тестенина „КОБАЈАГИ КОЛАЧИЋИ”, Распеваној новогодишњој радионици и интерактивној представи „ЛЕДЕНА ЗИМСКА МАГИЈА”. Све детаљније информације о програмима могу се видети на сајту www.dkcb.rs.

УЛАЗ ЗА СВЕ ПРОГРАМЕ ЈЕ БЕСПЛАТАН.

ДОБРО ДОШЛИ!

Posted in Саопштење за медије.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *