ЗЛАТНО СУНЦЕ – Додела годишње награде


ЗЛАТНО СУНЦЕ
Додела годишње награде

Петак, 4.12.2020, 11 сати
Дечји културни центар Београд

 

Дечји културни центар Београд, најстарија и најугледнија институција посвећена уметничком и креативном одрастању, већ трећу годину за редом уручује плакету „ЗЛАТНО СУНЦЕ” појединцима из Србије који дају значајан допринос развоју дечје креативности и стварају услове за свестрани развој дечјих потенцијала. Ово специјално признање Дечји културни центар Београд установио је са циљем да се скрене пажња јавности на предане и вредне појединце који раде са децом и за децу.

Управни одбор Дечјег културног центра Београд, на челу са Мињом Суботом, и директор Дечјег културног центра Београд, проф. мр Драган Марић, донели су одлуку да овогодишња плакета „Златно сунце” буде уручена Јадранки Васић, директорки ОШ „Десанка Максимовић” из Косовске Каменице. Тим Дечјег културног центра Београд овим признањем жели јавно да похвали рад директорке ОШ „Десанка Максимовић” у Косовској Каменици, госпође Јадранке Васић, и уручи јој плакету за изузетан допринос развоју дечје креативности кроз школске и ваншколске активности у специфичним условима на Косову и Метохији.

Пријем поводом доделе овогодишње плакете заказан је за петак, 4. децембра, у 11 часова, у Дечјем културном центру Београд, Таковска 8. Поред тима из Дечјег културног центра Београд и добитнице награде, госпође Јадранке Васић, пријему ће присуствовати и троје деце из Косовске Каменице, представник Секретаријата за културу Градске управе – Града Београда и представник Канцеларије за Косово и Метохију. Ове године на церемонији доделе годишње награде неће бити публике, због епидемиолошких мера, већ само представници поменутих институција и новинари.

Posted in Саопштење за медије.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *