ЗЛАТНО СУНЦЕ – Додела годишње награде

ЗЛАТНО СУНЦЕ

Додела годишње награде

Петак, 10.12.2021, 12 сати

Дечји културни центар Београд, Таковска 8

Дечји културни центар Београд, у петак, 10. децембра, у 12 часова уручиће годишњу награду „ЗЛАТНО СУНЦЕ”, која се додељује појединцима из Србије који дају значајан допринос развоју дечје креативности и стварају услове за свестрани развој дечјих потенцијала. Ово специјално признање Дечји културни центар Београд установио је са циљем да се скрене пажња јавности на предане и вредне појединце који раде са децом и за децу.

Директор Дечјег културног центра Београд, проф. мр Драган Марић и председник Управног одбора ове градске институције, Предраг Вуковић Пеђолино, овогодишњу плакету „Златно сунце” уручиће педагошкој саветници и професорки разредне наставе Марији Бастић за изузетност, посвећеност и креативан приступ у образовању деце. Програм ће увеличати Хор и балерине из Дечјег културног центра Београд. Пријему поводом доделе овогодишње награде, поред добитнице награде и тима из Дечјег културног центра Београд, присуствоваће и деца из ОШ „Јанко Веселиновић”.

Марија Бастић је завршила Учитељски факултет и постдипломске магистарске студије у Београду. Као учитељица већ шеснаест година ради у Основној школи „Јанко Веселиновић“. У свом раду примењује игролику наставу – луткарско-драмске игре, програмирање и роботику. Са првацима и другацима програмира Бибот робота и уводи алгоритамски начин размишљања, а већ у трећем и четвртом разреду уводи мБота и микроБит. Прави интерактивне цртане филмове које користи најчешће на часовима математике, а ученици на Youtube каналу могу код куће да их погледају и тако кроз игру да уче самостално.

Аутор је уџбеника „Свет око нас” за први разред, „Природе и друштва“ за други, трећи и четврти разред и две књиге за децу „Весела дружина“ и „Креативна учионица“. Аутор је акредитоване обуке за наставнике „Од лутке до знања“, као и блог странице и Youtube канала са поменутим називом. Иницијатор је сарадње са школама деце са сметњама у развоју. Прави инклузивне представе и радионице. Аутор је београдске смотре „Лутка у школи СЛУШ“ у организацији Друштва учитеља Београд.

Улаз на церемонију доделе награде је слободан, уз поштовање свих епидемиолошких мера заштите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Facebook
YouTube
Instagram