Почиње ГЛУМИЈАДА – велика забава за клинце у Дечјем културном центру


ПОЧИЊЕ ГЛУМИЈАДА – ВЕЛИКА ЗАБАВА ЗА КЛИНЦЕ У ДЕЧЈЕМ КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ

Међународни фестивал дечје драмаске игре од 29. до 31. марта

 

 

На радост свих оних тинејџера и малишана који желе да уче, али и да се забаве уз позориште, глуму, филм и видео продукцију, крајем марта (29 – 31. март), почиње Четврти фестивал дечје драмске игре – Глумијада у Дечјем културном центру Београд. Кроз предавања, радионице и позоришне представе, сви заинтересовани ће имати прилику да бесплатно стичу нова знања и основне вештине везане за режију, глуму, књижевност и креативно стварање.

Манифестацију ће отворити познати млади глумац Лука Грбић, док ће радионице, између осталих, водити писац за децу Љубивоје Ршумовић; телевизијски уредник и новинар, Александар Тимофејев; режисер Мирослав Стаматов, НТЦ предавачи Вук Рајовић и Јана Манчић, познати млади глумци Вања Ненадић и Матеја Поповић, као и многи други.

“Главна тема овогодишњег фестивал је позориште импровизације. То је уједно завршна манифестација пројекта YOUNG THEATRE, Креативне Европе, чији је циљ промовисање позоришног израза међу младима, као и изазивање интересовања кроз импровизацију и интеракцију публике и глумаца”,  изјавила је Тијана Кесић, дирецтор фестивала.

Глумијада је фестивал ревијалног карактера на коме се представљају школе глуме за децу од 5 до 19 година из Србије и региона. Изузетно значајан део манифестације су радионице које воде наши и страни стручњаци из света позоришта, књижевности, телевизије и филма. Својим програмом, фестивал је усмерен на развијање креативног размишљања и вештина комуникације код деце и младих, као и побуђивање интересовања за позориште и књижевност код свих узраста, због чега је улаз на све представе и радионице током три дана трајања фестивала бесплатан.

Организатори фестивала су школе глуме „Уметничка радионица Кесић”, удружење грађана „Моја сцена” и Дечји културни центар Београд, сајт najbolјamamanasvetu.com.  Фестивал је подржао Секретаријат за културу града Београда.

Контакт: Бојана Кесић, извршни продуцент, 062/213 630

 

 

Posted in Саопштење за медије and tagged , , , , , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *