ДАНАС НА КАЛЕМЕГДАНУ ОДРЖАН ПРОГРАМ БЕОГРАД КРОЗ ВЕКОВЕ

ДАНАС НА КАЛЕМЕГДАНУ ОДРЖАН ПРОГРАМ БЕОГРАД КРОЗ ВЕКОВЕ


20160505 Kalemegdan (8)

Данас су на Калемегдану, ученици О.Ш. Свети Сава учествовали у трећој фази програма из области завичајне исторје које организује Дечји културни центар Београд. У овој истраживачкој игри ПОТРАГА ЗА БЕОГРАДОМ КРОЗ ВЕКОВЕ, наши мали гости на интерактиван и забаван начин научили су нешто више о миленијумској прошлости Београда, откривајући споменике културе и становнике Београда који су градили, унапређивали, бранили или ослобађали Београд.

Решавајући загонетке и путоказе, у лаганој шетњи кроз Калемегдан, на потезу од Обележја предаје кључева и фонтане Борба (Рибар), преко Савског шеталишта и Великих степеница до Карађорђеве и Стамбол капије, учесници програма проналазили су задате локације у тврђави и парку. Глумци и аниматори, у директном контакту са децом, служили су се моделованом комуникацијом – сценском интеракцијом, реконструишући светове и сценарије прошлости, животне приче знаменитих личности.

Циљ ове „учионице на отвореном“ је развијање свести деце и младих о државној и националној припадности, развијање знања и свести о значају очувања културне баштине.

Аутор и координатор: Снежана Станковић, уредник културно-образовног програма.
Коаутори и извођачи: Снежана Бећаревић, Бојан Ивковић, Горан Јоксић, Срђан Дошен, Радица Маринковић, Марко Алексић .

Додела диплома учесницима програма “Београд кроз векове” биће одржана 11. маја у 10:30 у Драмски студију ДКЦБ


 

15 item(s)
Posted in Културно-образовни програм.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *