ДКЦБ на дванаестом Београдском карневалу бродова

ПРОГРАМ ДЕЧЈЕГ КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА БЕОГРАД  НА ДВАНЕСТОМ БЕОГРАДСКОМ КАРНЕВАЛУ БРОДОВА

powered by IDEA


 

 

 

Данас је у Старом двору одржана конференција за медије поводом дванестог по реду Београдског карневала бродова powered by IDEA, који ће бити одржан у суботу 27. августа од 17 до 23 часа на Савској променади / између Бранковог моста и моста Газела.

 

Манифестацију, њен значај и сам програм представили су  Андрија Младеновић, заменик градоначелника, Миодраг Поповић, директор Туристичке организације Београда, Леонтина Вукомановић, помоћница директора за програмске делатности Дечјег културног центра Београд, Дарко Главаш, директор Беоком сервиса и Милан Ђурђевић, фронтмен групе Неверне бебе.

 


ПРОГРАМ


 

 

Програм на бини почиње у 17 часова, наступом Дечијег културног центра Београда у ком учествују Миња Субота, Ивана Петерс, Леонтина Вукомановић и Хор „Чаролија“. У исто време кренуће и поворка карневалских група која ће продефиловати шеталиштем. Уследиће обраћање званичника, а званичан почетак манифестације биће обележен церемонијалним спуштањем у воду макета бродова, радова ученика ОШ „Ђуро Стругар“. Водитељ програма је Воја Недељковић.

 

ДКЦБ учествоваће и са својом Радионицом израде карневалских маски у којој деца, инспирисана реком, бродовима, рибама израђујују маске које ће носити на карневалу. Поред израде маски на самој радионици, ликовни педагози ДКЦБ ће унапред осмислити и израдити 20 маски које ће донети и поделити пролазницима – учесницима карневала и полуобликоване форме које ће деца дорадом уобличити на самој радионици.

 

Програм на води почиње у 18.30 часова, када ће окићена пловила из око 20 београдских марина дефиловати акваторијем између Бранковог моста и моста Газела. Међу учесницима програма на води, поред речних бродова и чамаца, у циљу афирмације спортско рекреативних активности представиће се и једриличарски, веслачки и наутички клубови. Пријаве су у току, a заинтересовани се могу пријавити на djzivanovic@tob.rs.

 

Програм на бини се наставља од 20 часова, када ће наступити Уметнички центар Талија, затим плесачи београдских плесних школа, виолинисткиња Катарина Ђокић, гудачки квартет Пандора и група „Неверне бебе“.

 

Посетиоци Карневала ће током читаве манифестације имати прилике да уживају у пратећем програму на обали, дуж Савске променаде. Најмлађи посетиоци ће моћи да уживају у бројним радионицама, играоницама у зони програма за децу. У зони рукотворача, на тезгама дуж шеталишта ће бити изложени производи домаће и народне радиности, сувенири и уметнички предмети, док ће у зони пријатеља Београда Београђани и гости моћи да се освеже и почасте производима „ИДЕА“, „Фриком“ и „Мивела“.

 

Посетиоцима ће на располагању бити и два инфо пулта Туристичке организације Београда на којима ће моћи да добију информације о програму дешавања, као и да добију бесплатне карневалске маске.

 

Крај манифестације, као и претходних година, обележиће велики карневалски ватромет.

Програм Београдског карневала бродова:

 

Програм на бини / Савска променада

17.00 – 23.00 Водитељ: Воја Недељковић

17.00 Наступ Дечијег културног центра Београд – 1. део / Учествују: Миња Субота, Леонтина Вукомановић, Ивана Петерс и Хор Чаролија

17.15 Поворка карневалских група / Савска променада

17.45 Наступ Дечијег културног центра Београд  – 2. део / Учествују: Миња Субота, Леонтина Вукомановић, Ивана Петерс и Хор Чаролија

 

18.15 СВЕЧАНО ОТВАРАЊЕ МАНИФЕСТАЦИЈЕ БЕОГРАДСКИ КАРНЕВАЛ БРОДОВА

Поздравна реч градоначелника Синише Малог и директора ТОБ Миодрага Поповића

Церемонијално спуштање у воду макета бродова, радова ученика ОШ „Ђуро Стругар“

 

Програм на води:

18.30 – 20.00 Карневалски дефиле речних пловила

 

Наставак програма на бини:

20.00 Наступ Уметничког центра „Талија“

20.20 Наступ латино плесача

21.00 Наступ виолинисткиње Катарине Ђокић

21.10 Гудачки квартет „Пандора“

21.30 Концерт „Неверне бебе“

23.00 Крај програма: карневалски ватромет

 

Организатор манифестације је Туристичка организација Београда.

Београдски карневал бродова се организује под покровитељством Града Београда и уз помоћ и подршку свих градских служби, јавних и комуналних предузећа и институција.

Поносни спонзор Карневала је ИДЕА, уз подршку „Фриком“ и „Мивела“.


25 item(s)
Posted in Саопштење за медије.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *