Завршетак радионице „Читамо нове књиге!“ за основце у ДКЦБ


Завршетак радионице „Читамо нове књиге!“

за основце у ДКЦБ

 

Литерарна радионица за основце „Читамо нове књиге“ завршена је данас, 13. фебруара у Библиотеци ДКЦБ. Тим од једанаест основаца читао је одломке из нових књига Златка Васића, дискутовали су о феномену „Шоњавка“ и причали о тренуцима, када су и сами били попут поменутог лика.

Радионице је организовала уредница културно-образовних програма ДКЦБ Снежана Станковић, а држала сарадница ДКЦБ Дајана Лазаревић.

Ученици су били веома активни, разговарали су са предавачем, цртали на задате теме и предлагали на читање књиге својим вршњацима.

На крају радионице уручене су и потврде о завршеној радионици, које су понели: Андрија Константиновић, Елена Врцан, Каја Николов, Маја Март, Софија Пуача, Љубича Пуача, Павле Пуача, Зоја Преда, Страхиња Костић, Ника Преда и посебна гошћа из Бајине Баште, девојчица која учествује у рецитаторским такмичењима и пише песме – Аника Петровић. Потврде је дизајнирала Марија Лазаревски, а представљају баш оно, за шта смо се „борили“ на овој радионици – књиге у полету, а и саме наше мисли и образовање, које ћемо стицати до краја живота.

Захваљујемо се свима, који су допринели овој радионици, да буде посећена и успешна. А предлажемо нашим читаоцима да потраже и новине „Политика“ данашњи број, у којима се може прочитати нешто више о нашој зимској радионици.

мср Дајана Лазаревић

Posted in Библиотека ДКЦБ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *