Изложба „ВЕЛИКЕ ЛИЧНОСТИ у малим очима“

Галерија ДКЦБ, Таковска 8


Изложба дечјих радова „ВЕЛИКЕ ЛИЧНОСТИ у малим очима“, у организацији амбасада Вишеградске групе, биће свечано отворена у уторак, 2. јуна, у 12 часова, у Галерији Дечјег културног центра Београд, у Таковској 8.

Пројекат произилази из првобитне идеје чешке основне школе „Школа кроз игру“ из Прага, која је 2005. године успешно организовала изложбу „ВЕЛИКИ ЧЕСИ у малим очима“. Прошле године је изложба овог типа по први пут организована у Београду, у сарадњи амбасада Пољске, Словачке, Мађарске и Чешке, поводом обележавања десетогодишњице од приступања ових земаља Европској унији. С обзиром на прошлогодишњи велики одзив и интересовање младих уметника, као и веома успешну реализацију саме изложбе, пројекат „ВЕЛИКЕ ЛИЧНОСТИ у малим очима“ се наставља и ове године, у нади да ће прерасти у традицију.

Амбасадори и представници амбасада четири земље посетили су по једну основну школу у Србији и представили ученицима своју земљу и њене знамените личности, како би их тиме инспирисали да неке од ових личности и неке од знаменитих Срба насликају. Школе које су ове године учествовале у пројекту су: ОШ „Сава Шумановић” из Ердевика, ОШ „Север Ђукић” из Бечеја, ОШ „Нада Пурић” из Ваљева и ОШ „Браћа Недић” из Осечине. Изложба „ВЕЛИКЕ ЛИЧНОСТИ у малим очима“ обухвата по шест најбољих радова из сваке од школа и још два додатна рада, чији су аутори ученици специјалног одељења основне школе „Нада Пурић” из Ваљева.

Изложбу ће свечано отворити амбасадори четири земље и Лидија Сеничар, уредник ликовних програма ДКЦБ, заједно са младим уметницима – ауторима изабраних радова и њиховим педагозима.


20150601 Izlozba velike licnosti u malim ocima (2)20150601 Izlozba velike licnosti u malim ocima (1)

Posted in Галеријски програм.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *