ОДРЖАНО „МЕДЕЛА ДЕЧЈЕ БЕОГРАДСКО ПРОЛЕЋЕ“ ПУБЛИКА У ДЕЧЈЕМ КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ БЕОГРАД УЖИВАЛА У 11 НОВИХ ХИТОВА ЗА ДЕЦУ

prolece (15)


ОДРЖАНО „МЕДЕЛА ДЕЧЈЕ БЕОГРАДСКО ПРОЛЕЋЕ“

ПУБЛИКА У ДЕЧЈЕМ КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ БЕОГРАД
УЖИВАЛА У 11 НОВИХ ХИТОВА ЗА ДЕЦУ

 

prolece (58)Вечерас је у препуној сали “Донка Шпичек”, Дечјег културног центра Београд, одржано „Медела Дечје београдско пролеће“. Нових 11 песама за најмлађе, које су компоноване специјално за овај фестивал, отпевали су наши врсни певачи и глумци: Сергеј Ћетковић, Бранко Милићевић Коцкица, Јелена Томашевић Босиљчић, Андрија Милошевић, Светислав Буле Гонцић, Миња Субота, Бојана Стаменов, Невена Божовић, Славен Дошло, Иван Зекић, Марко Марковић и Хор ДКЦБ са диригентом Невеном Ивановић. Домаћини програма били су Леонтина Вукомановић, уредница фестивала  и Вук Трнавац (8), члан Студија за културу говора и глуме ДКЦБ.  Песме које је публика чула, „Нема струје“, Што се тога тиче“, „Кестењаста Сања“, Поздрав из Србије“, писали су легендарни творци поезије за децу Љубивоје Ршумовић, Слободан Станишић, Владимир Андрић и други, а нотама обогатили наши најбољи композитори за децу, али и одрасле.

Леонтина Вукомановић захвалила се, у име оснивача  фестивала, Дечјег културног центра Београд, компанији Медела Врбас, Градској управи града Београда, Фондацији „Драгица Николић“, Министарству културе Републике Србије, на великој помоћи и подршци  да се ова манифестација, која је обновљена прошле годне, реализује и ове. „Медела Дечје београдско пролеће” накнадно ће бити емитовано на Радио Телевизији Србије.

Циљ ове манифестације, са богатом традицијом, је стварање нових песама и усмеравање деце и њихових родитеља на пажљиво одабране текстуалне садржаје који носе едукативне поруке. Тиме ћемо допринети развијању културних вредности код деце и стварању навика посећивања музичких догађаја високог квалитета.


70 item(s) « of 3 »
Posted in Концертни програм and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *