Препорука књига за јул 2015

КЊИГА ЗА ДЕЦУ

20150716 Biblioteka 1Аутор:Весна Алексић

Издавач:Креативни центар,2015

Наслов:Ако ми случајно не верујете

Опис:Ова књига за најмлађе читаоце има, како и приличи, мали број страна: 30. Има и крупна слова и лепе сличице, баш као што је волео и Пинокио. И он се спомиње у овој причи. Спомињу се и одрасли: ужурбани мама и тата и смирена бака, која зна да су детету потребни и занимација, и сладолед, и књига, и разговор. Из овог дружења најмлађих и најстаријих изаћи ће, како то бива, нешто лепо и добро. Не само пријатност и сећање на проведене тренутке, па и памћење мудрих савета, већ и важна одлука шта да се буде кад се порасте. Те одлуке у раном детињству могу бити сасвим необичне. А главна јунакиња одлучује се за нешто јединствено.

 

20150716 Biblioteka 2


 

КЊИГА ЗА МЛАДЕ

Славка Петковић-Грујићиц

Боокланд,2014

НАСЛОВ.:ЉУБАВНЕ РЕЛАЦИЈЕ ФЕЈСБУК ГЕНЕРАЦИЈЕ

Опис:Овај тинејџерски роман обрадоваће младе читаоце. Он готово документарно приказује дешавања у школи и око ње, али је заправо у целости посвећен љубави.
Иако је познајемо као најлепше осећање, у младим годинама љубав може бити сасвим запретана и не увек пријатна, упркос чежњи и ишчекивањима. Несигурни у оно што желе и у то како треба да се понашају, без искуства, млади праве прве покушаје да приђу једни другима како знају и умеју. Зато успут доживљавају и лепе и ружне ствари. Ове узлете и падове зналачки описује савремени романсијер Славка Петковић Грујичић.
Свако време има своје специфичности, а у овом нашем није увек лако препознати опасности у дружењу, па и оне које вребају са интернета. Тако се омиљена занимација непажњом може окренути и против нас. Ипак, уз помоћ одраслих, као у овој књизи, из њих се може изаћи. Срећа се проналази у другарству, подједнако колико и у толико очекиваној лепоти љубави.

 

 


 

20150716 Biblioteka 3КЊИГА ЗА ОДРАСЛЕ

АУТОР:Нафиса Хаџи

НАСЛОВ:Молитва моја мајке

Издавач:Вулкан,2013

 

Опис:Дирљив и поетичан роман о значењу породице, традиције и спона које нас вежу. Молитва моје мајке представља причу о мајкама и кћерима, причу о младој жени која се нашла на животном раскршћу и која ће – вођена својим породичним наслеђем, вером, пореклом, културом и властитом одлучношћу – кренути путем дубоке самоспознаје.

 

Posted in Библиотека ДКЦБ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *