Промоција књиге “GRUBB Stories 3”

Narodno pozoriste 2016


Промоција књиге “GRUBB Stories 3”

 

GRUBB фондација (Gypsy Roma Urban Balkan Beats) и Дечји културни центар Београд су почаствовани да вас позову на промоцију књиге “GRUBB Stories 3” која ће се одржати у среду, 29. новембра 2017. године, у ДКЦБ са почетком у 11:00 часова у сали „Донка Шпичек”, Улица Таковска 8. Ова књига, коју је написала и илустровала група младих Рома, трећа је у низу антологија радова наших младих писаца.

Промоција књиге биће употпуњена прилагођеном верзијом GRUBB SHOW-a који су креирали млади Роми и међународно признати уметници. Овом догађају, који ће бити место сусрета различитих култура, присуствоваће и ђаци из интернационалних школа са којима GRUBB сарађује, али и осталих београдских основних и средњих школа заједно са децом мигрантима који сада крче пут друштвеној интеграцији. GRUBB оснажује младе Роме да буду поносни на своје порекло и културно наслеђе, и ово ће бити прилика да својим вршњацима покажу како уметност има снагу да руши клишее и предрасуде.

GRUBB фондација у својим центрима у Београду и Нишу, више од 10 година подстиче редовно школовање око 700 деце млађе од 18 година, кроз уметничке и едукативне програме. GRUBB је лауреат овогодишње престижне награде Европске комисије, додељене у Бриселу, за најбољи пројекат у Србији који подстиче инклузију Рома.


GRUBB SHOW


7 item(s)

GRUBB портрети


9 item(s)

Радионица креативног писања


8 item(s)
Posted in Саопштење за медије and tagged , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *