„Пространства“ проф. др Зорана Милутиновића, ГПСА, ЕФИАП/п

Stripes


„Пространства“ проф. др Зорана Милутиновића, ГПСА, ЕФИАП/п

 

У галерији Дечјег културног центра је 13. новембра отворена 23. самостална изложба фотографија „Пространства“, проф. др Зорана Милутиновића, ГПСА, ЕФИАП/п. Изложбу је отворио Драгољуб Замуровић, а отворена је до 27. новембра.

Проф. др Зоран Милутиновић не лечи само наше ухо, грло и нос, већ, како то овде видимо и наше очи, а кроз њих и нашу душу. Он није само пуки бележник и преписивач природе, он је уметник који природи удахњује део своје душе.

Тешко је на једном месту набројати све гране фотографије којима се овај аутор бави. Почев од црно беле, документарне, инфра-црвене, апстрактне и експерименталне, па све до овде приказаних дела под заједничким називом „Пространства“, која су подељена у три целине: Воде, Брда и Жива равница.

Да сам ја неки историчар уметности или критичар, било би ми веома тешко да уметнички опус Зорана Милутиновића сврстам у неке оквире. Таман кад помислимо да знамо шта и како он ствара и који је његов „стил“, појави се неки нови, непознати Зоран Милутиновић, који нас потпуно збуни, као да има више аутора са истим именом.

Уствари, ипак постоји једна константа која се провлачи кроз све радове овог уметника. Без обзира на тематику и врсту фотографије коју приказује, било да је фотографија изворна или креативно обрађена, она је увек врхунског квалитета.

Добро је што је ова изложба баш на овом месту, у Дечјем културном центру, јер ће велики број деце моћи да види најлепше пределе ове земље, као и велики број животиња снимљених у најинтересантнијим позама. То ће, сигуран сам, имати огроман утицај на њихов развој, а неке ће вероватно усмерити ка будућој професији.

преузето са вебсајта Фото-савеза Србије
аутор текста: Драгољуб Замуровић

19 item(s)
Posted in Uncategorized and tagged , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *