ТЕСЛА ДАН у Спортско – рекреативном центру „Пионирски град“

ТЕСЛА ДАН
Национални дан науке и Дан рођења Николе Тесле
Спортско – рекреативни центар „Пионирски град“
Недеља, 10. јул 2016. године, од 9 до 14 часова


Tesla_Dan_Poster_preview


Национални дан науке и Дан рођења Николе Тесле биће обележен манифестацијом ТЕСЛА ДАН, у недељу 10. јула, од 9 до 14 часова, у Спортско – рекреативном центру „Пионирски град“ на Кошутњаку, а у сарадњи са Дечјим културним центром Београд, Енергетско иновациониним центром Теслианум, Одбојкашким клубом Апатин и организацијама „Волим природу’’ и „Органска башта’’. Догађај је подржан од стране Града Београда, на челу са градским менаџером Гораном Весићем, који ће заједно са децом исећи рођенданску торту и у 11.30 отворити музичко-сценски програм. Поред музичко-сценског, одржаће се још четири паралелна програма, у оквиру којих ће деци бити омогућено да се забаве и уче кроз игру.


 

СВИ ПРОГРАМИ СУ БЕСПЛАТНИ


 ПРОГРАМ


I ДЕЧЈИ КУЛТУРНИ ЦЕНТАР БЕОГРАД:
– Музичко сценски програм – Хор и Студио културе говора и глуме Дечјег културног центра Београд, Леонтина Вукомановић и Хор Чаролија. Водитељ програма – Миња Субота.
– Екоарт радионице у природи, под називом „Енергија је свуда око нас“. Деца ће се на овим радионицама, путем занимљивих експеримената, упознати са обновљивим изворима енергије – енергијама сунца, ветра, воде и земље.
II ЕИЦ ТЕСЛИАНУМ у сарадњи са Асоцијацијом ЦИВИС:
– три радионице за децу Академија малих генија – Тесла Гениус, развијене у оквиру истоименог пројекта, који је финансирала Фондација Новак Ђоковић. Циљ радионица је да помогне деци да побољшају своје когнитивне вештине методама које је користио Тесла.
III ЦЕНТАР ЗА ПРОМОЦИЈУ И ЕДУКАЦИЈУ ОРГАНСКА БАШТА
– пет радионица под називом ЕКО ТЕСЛИАНУМ БАШТА, кроз које ће деца моћи, на интерактиван начин, да науче много о органској башти – о правилном сађењу воћа, поврћа и других биљака, као и о третирању земљишта.
IV ОДБОЈКАШКИ КЛУБ АПАТИН
– радионице одбојке на спортским теренима, где ће бити одигран и ревијални турнир у ком ће моћи да учествују сва заинтересована деца
V УДРУЖЕЊЕ ВОЛИМ ПРИРОДУ
– пет радионица „Да, волим природу“, на којима ће деца учити о природи и како да се с њом повежу користећи своју креативност.
Пријатељи манифестације су Швајцарска Фондација за мир и решавање кризе, Асоцијација Цивис, Инфо центар Делегације ЕУ у Србији, Хлеб и Кифле, Издавачка кућа Пчелица.


Позивамо Вас да својим присуством увеличате манифестацију, а за све додатне информације стојимо вам на располагању.

Posted in Саопштење за медије.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *