Фестивал поезије београдских основних школа „МАЛИ ПОБЕДНИК 2019“


Фестивал поезије београдских основних школа

„МАЛИ ПОБЕДНИК 2019“

 

у организацији КУЛТАРТ Београд и Дечјег културног центра Београд

 

У Дечјем културном центру Београд у четвртак, 28. марта, од 10 часова, почиње седми по реду фестивал поезије београдских основних школа „Мали победник“.

Фестивал је први пут организован 2013. године као изборно такмичење за велики Међународни фестивал дјечије поезије „Дјечије царство“, који се одржава у Бањалуци. Идеја водиља била је да се малим песницима из Београда који учествују на конкурсу за „Дјечије царство“ укаже поштовање за велики број квалитетних радова који су стизали на конкурс, да им се да прилика да се и они покажу пред жиријем који жирира целокупну манифестацију а уједно и да им се радови одштампају у Зборнику, јер својим квалитетом то заслужују. Чињеница да ће „Мали победник 2019“ бити  седми по реду, као и податак да се сваке године прикључује све већи број школа и стиже већи број радова доказује да смо на правом путу да своје идеје и циљеве остваримо.

Фестивал „Мали победник” има за циљ да афирмише поезију код деце и младих, како би се створиле и неговале нове генерације песника. Промоција раног песништва и дружења познатих дечијих песника из региона са малим ствараоцима увек се дочекују са одушевљењем.

Манифестација је значајна и за наставнике који воде школске секције, које се у неким школама своде на рад који постаје јаван једино на дан школе, мотивишући их да се додатно активирају и да размене искуства са колегама из региона.

Најбољи на прошлогодишњем „Малом победнику“

Posted in Културно-образовни програм and tagged , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *