Љубивоје Ршумовић, у пуној сали основаца, заједно са својим пријатељима, прославио јубилеј – 60 година рада

rsum pise (32)


Љубивоје Ршумовић, у пуној сали основаца, заједно са својим пријатељима, прославио јубилеј – 60 година рада

Љубивоје Ршумовић, творац непроцењивих дела, међу којима је у великој мери поезија за децу, данас је у пуној и распеваној сали „Донка Шпичек“ Дечјег културног центра Београд, заједно са својим пријатељима, прославио 60 година рада.

Малишани из десет основних школа имали су прилике да чују стихове, шаљиве приче, али и најлепше Ршумовићеве песме које су компоновали наши најзначајнији композитори. Уз музичку подршку Хора ДКЦБ и Хора Чаролија песме су отпевали његових пријатељи и поштоваоци Биљана Крстић, Ивана Петерс, Инспектор Блажа, Александар Шапић, Зорана Павић, Виктор Савић, Бода Нинковић, Леонтина Вукомановић, Ирина Арсенијевић и Борка Томовић.

Као своју највећу инспирацију песник је на сцени представио своју унуке Нађу, Вида, Алексу и Марину по којима су и саме књиге добиле своје наслове. Програм обележавања водио је Миња Субота, председник Управног одбора ДКЦБ.

Рођен у месту Љубиш, надомак Златибора, Љубивоје је своје школовање започео у родном месту, а затим наставио у Чајетини, Ужицу и Београду где је дипломирао на Филолошком факултету – одсек компаративна књижевност. Под утицајем Душка Радовића, ког је упознао по доласку у Београд, Љубивоје почиње да ствара поезију за децу. Готово да не постоји дете које није расло уз његове песмице и са осмехом их у старијем добу певало својој деци. Објавио је преко деведесет књига, углавном за децу.

Издавачка кућа Лагуна је са великим задовољством објавила бројне књиге Љубивоја Ршумовића међу којима су: „Три чвора на трепавици“, „Вид из Таламбаса“, „Ма шта ми рече“, „Још нам само але фале“, „Невидљива птица“, „Clairvoyant Tales“, „Видовите приче“, „Заувари“, „Ујдурме и зврчке из античке Грчке“, „Сунчање на месечини“…

Добитник је бројних награда за књижевност, међу којима су Награда Змајевих дечјих игара, Невен, Бранкова награда и Златни кључић.


34 item(s) « of 2 »
Posted in Културно-образовни програм and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *