Blic Online – Комби на поклон Дечјем културном центру Београд

623356_kombi-decjem-kulturnom-centru_f

Градски менаџер Горан Весић, који је уручио кључеве комбија помоћнику директора Дечјег културног центра Београд Леонтини Вукомановић захвалио се компанији ”Албо” и њеном власнику Миловану Нешковићу наводећи да због кризе и штедње град не може да испрати све потребе центра.


Према његовим речима, комби ће бити важан за децу Дечјег културног центра Београд који сада покрехе целодневне програме за децу која ће моћи да уче кроз школе сликања, певања и разних других вештина.

Весић је најавио и да ће се град трудити да испрати активности центра помажући директно или пружајући помоћ захваљујући донаторима.

Градски менаџер је подсетио да је град ове године уложио новац у реновирање фасаде, а да ће сада ребалансом буџета центар добити додатних 13 милиона како би се фасада завршила.

Вукомановић је истакла да је Дечији културни центар Београда институција од великог значаја за град.

Она је подсетила да је то институција културе која се бави децом и која се стара о томе да сви добију не само оно што у школи имају као редовно основно школско образовање већ све остало што кроз живот може да их научи разним вештинама који ће им помоћи да брже и здравије одрасту.


Наводећи да се центар труди да што више нових радионица започне, она је истакла да су се обратили за помоћ граду јер покрећу дневни боравак.

– То је дневни борак за децу основних школа – од првог до петог разреда, а први проблем који се појавио је како превести децу из разних делова града у центар где ће бити организоване редовне актвности – корективна гимнастика, језици, музичке и ликовне радионице, култура језика и говора и глума – рекла је Вукомановић додајући да ће комби користити и за превоз деце на наступе и снимања.


Извор http://www.blic.rs/Vesti/Beograd/565017/Kombi-na-poklon-Decjem-kulturnom-centru-Beograd

Posted in Press Clipping.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *