ДЕЧЈЕ МУЗИЧКЕ СВЕЧАНОСТИ „ДЕМУС 2023” – САОПШТЕЊЕ

 

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ

ДЕЧЈЕ МУЗИЧКЕ СВЕЧАНОСТИ – ДЕМУС 2023

 

ДОДЕЛА ДИПЛОМА ПОБЕДНИЦИМА

 

Петак, 12. мај 2023. године, 10 часова

Велика сцена „Донка Шпичек”

Дечји културни центар Београд, Таковска 8

Улаз је слободан

 

Ревија победника Градског такмичења музичких секција основних школа Београда – ДЕМУС ове године биће одржана без завршног свечаног концерта. Победницима овогодишњег ДЕМУС-а на Великој сцени „Донка Шпичек” Дечјег културног центра Београд, у петак, 12. маја, од 10 часова, биће уручене дипломе за освојено прво место. Улаз је слободан.

 

Победници градског такмичења који су освојили прво место и специјалне награде показали су свој таленат у соло певању као Златне сирене, у малим вокалним саставима (дуетима, терцетима и квартетима),  у малим инструменталним саставима, оркестрима и хоровима. Током овогодишњих Дечјих музичких свечаности представило се више хиљада деце на школском, општинском и градском такмичењу, које је пратило и оцењивао стручни жири у саставу наших еминентних професора музике.

Дечје музичке свечаности – ДЕМУС представљају завршни чин широко постављене акције да се окупи велики број даровите и музикалне деце, ученика основних школа Београда, узраста од 7 до 16 година, у неговању и извођењу дечје песме.

 

Дечји културни центар Београд ову манифестацију партнерски реализује са школама, општинском и градском организацијом „Пријатељи деце Београда”, а под покровитељством Секретаријата за културу Градске управе града Београда. Координатор и музички уредник манифестације је Мирјана Миличић Прокић.

 

Срдачан поздрав,

Ивана Теодоровић Стојановић

Уредник програма за односе с јавношћу и маркетинг

Дечји културни центар Београд

060 167 33 23

ivana.teodorovic@dkcb.rs

 

 

—> преузми саопштење (ДЕЧЈЕ МУЗИЧКЕ СВЕЧАНОСТИ „ДЕМУС 2023′)

 

 

Posted in ДЕМУС, Обавештења.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *