Специјална награда у Бугарској за Хор Дечјег културног центра Београд

 

На 20. Међународном дечјем етно фестивалу ,,Деца Балкана с духовношћу Европе” одржаном у Хаскову, у Бугарској, Хор Дечјег културног центра Београд, на челу са диригентицом мр Невеном Ивановић, у конкуренцији од стопедесет уметничких група освојио је специјалну награду. Фестивал, који се одржава поводом прославе 1. јуна – Међународног дана детета, традиционално се одржава на Летњој позоришној сцени у зеленој оази Минералне бање у околини Хаскова.

Такмичење вокалних и плесних група са Балкана – Босне и Херцеговине, Молдавије, Румуније, Северне Македоније, Србије, Црне Горе и из свих области Бугарске пратила је Бугарска национална телевизија, која је снимала Гала концерт и правила специјалну емисију посвећену двадесетом јубиларном окупљању деце Балкана.

 

 

Част нам је била да учествујемо на фестивалу чији је циљ да негује културно наслеђе различитих етничких група са Балкана, Европе и света кроз универзални језик – музику и плес.

Након успешног наступа на фестивалу у Хаскову, већ наредног дана Хор Дечјег културног центра Београд наставио је музичко дружење са дечјим хором из Националне дечје палате из Софије приредивши заједнички вечерњи концерт у овој институцији за децу у Софији.

Мали амбасадори културе из Дечјег културног центра Београд били су и уважени гости Амбасаде Србије у Софији, у којој су се тога дана могли чути најлепши дечји гласови и песме ,,Ово је Србија” и ,,Коловођа”.

 

Фото: Далибор Стојановић

24 item(s) « of 2 »

 

 

Posted in Концертни програм, Обавештења, Фотогалерија, Хор Дечјег културног центра Београд.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *