Tрибина „Куда даље?”

Са великим задовољством Вас обавештавамо да ће се трибина „Куда даље?”, намењена средњошколцима, одржати у среду, 16. децембра, од 12.30 часова, у Дечјем културном центру Београда, Таковска 8.

Трибина је замишљена као дијалог коме уместо увода претходи пројекција документарног филма „Куда даље?”, редитељке Јелене Раденовић. Након пројекције филма, учесници трибине водићеинтерактивни разговор са публиком. Улаз на пројекцију филма и трибину је слободан.

 

Учесници на трибини су:

 

– мр Радмила Станојевић – ван Ос, консултанткиња за стратегију и маркетинг и једна од саговорница у филму „Куда даље”

– Растко Јанковић, глумац који се након живота и рада у иностранству одлучио за повратак у Србију

– др Давор Џалто, професор теологије и историје уметности који већ дуго живи и предаје у иностранству

 

Модератор трибине:

– др Јелена Раденовић, глумица и редитељка филма

„Куда даље” је документарни филм о веома присутној и уобичајеној дилеми младих у Србији – отићи или остати? Пратећи животне приче пет младих жена из Београда које су живеле или и сада живе и стварају у иностранству, аутори се баве питањима као што су потрага за смислом, предности и мане живота у иностранству, шта су срећа и успех, где је дом, има ли судбине, како се праве избори…Три су уметнице, а две остварују мисију да мењају свет борећи се за више правде и права у њему. Све су морале да се прилагођавају новој средини и да се боре са изазовима које живот у иностранству доноси. Пројекат је подржала фондација ТЕМПУС – програм Европске уније који помаже младим уметницима.

Тежња овог остварења је анализа вечитог питања среће и фактора који на њу утичу, као што су друштвено политичка ситуација, породица, избор професије. Циљ пројекта је да помогне младим људима на прекретници да донесу одлуку, да их охрабри да преузму иницијативу и одговорност за свој живот и остваре своје снове!POSTER

Posted in Интерактивне трибине.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *