ДКЦБ – Интерактивна трибина за младе СИРОМАШТВО ДЕЦЕ И КАКО ГА СМАЊИТИ

У среду, 27. маја 2015. године у 14 часова, у Малој сали Дечјег културног центра Београд биће одржана нова Интерактивна трибина за младе, која се тиче савремених контраверзи и изазова који потресају породице у читавом свету. Циљ организовања оваквих трибина је давање прилике деци Београда и Србије да кажу своје мишљење, поглед или предлог могућих решења  разних проблема са којима се породице данас суочавају у потпуно новим глобалним околностима које су, протеклих тридесетак година извршиле велики утицај и изазвали готово епохалне промене у свим, па и породичним односима. Сачувати минимум заједништва и породичне солидарности постаје готово питање опстанка и један од главних задатака читавог друштва.

 

Тема ове трибине је: “Сиромаштво деце и како га смањити”. Трибину води: Бранкица Јанковић, дипломирани правник – мастер, експерт у области социјалне политике. Гост-говорник на трибини биће: Александра Јовић, руководитељка програма за праћење права детета у Канцеларији УНИЦЕФ-а за Србију.

 

Позивамо професоре и ученике Ваше школе да искористе ову јединствену прилику и разговарају са нашим еминентним гостом. Улаз на трибину је слободан. Молимо Вас да због планирања места, групу из Ваше школе најавите преко е-маил-а или телефона.

11219001_632399320193101_9159730790450379557_n

 

Posted in Интерактивне трибине.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *