ПОТОМЦИ О ПРЕЦИМА

IMG_5080


IMG_5053Ученици четвртог разреда ОШ „Вук Караџић“ данас су са великом пажњом слушали узбудљива и потресна сведочења ПОТОМАКА о њиховом ПРЕТКУ, осмогодишњем учеснику Првог светског рата, најмлађем каплару на свету, Момчилу Гаврићу.

Сећање на храброг оца и деду који је носилац Албанске споменице и бројних одликовања, с публиком су поделилињегови  синови, Бранислав и Александар Гаврић и унука Ана Вукомановић.

Праунук Вук Вукомановић, иако није упознао свог прадеду, осмислио је заједно са својом другарицом из одељења, Невеном Ћосовић кратки филм „Момчило Гаврић“ који је ове године освојио ГРАН ПРИ на Првом националном фестивалу дечјег видео клипа.

Програм су употпунили чланови Вокалне групе „Нађи своју звезду“,  Реља Жикић, Катарина Савић и Лана Дрча песмама Ово је Србија, Тамо далеко и Креће се лађа француска и ученици IV2 и IV3 ОШ „Вук Караџић“ својим литераним радовима на тему „Мој предак“.

Приказан је инсерт из документарног филма РТС-а „Рапорт каплара Гаврића“ и награђени филм Вука Вукмановића и Невене Ћосовић „Момчило Гаврић“.

Програм уредила и водила: Снежана Станковић, уредник културно образовног програма


IMG_5059

Posted in Културно-образовни програм.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *