VII Еколошки фестивал науке

 

 

VII еколошки фестивал науке „У складу са природом нађи своју формулу“

 

У четвртак, 23. новембара у Атријуму, Малој сали и Великој дворани „Донка Шпичек“ од 10.00 до 15.00 је одржан VII еколошки фестивал науке.

Кроз дружење са ђацима и професорима из Хемијско-прехрамбено технолошке школе основци су добили прилику да се упознају са радом у лабораторији учествујући у експерименатима из физике, хемије, микробиологије и прехрамбене технологије. Ђаци су се информисати о занимањаима која постоје у овој средњој школи: хемијско-технолошки техничар, техничар за заштиту животне средине, техничар за индустријску и фармацеутску технологију, хемијски лаборант, прехрамбени техничар, техничар за биотехнологију, пекар и месар. Од ове школске године је оформљен разред за образовни профил – техничар за форензику, па смо акценат ставили баш на то занимање.

Специјални гост је био писац Оливер Јанковић, који је представио своју књигу „Зaгонетни случајеви инспектора Тражића“.

 

Изведени су занимљиви огледи:

– чаша без дна

– стаклена башта

– лава лампа

– детектив

– хемијски камелеон

– гори, а не може да сагори

 

Ученици су видели изложбу лабораторијског и апотекарског стакленог посуђа. Такође су им представљени међународни пројекти који су ови креативни средњошколци реализовали са својим професорима.

У Великој дворани је изведена представа „Школа ода А до Ш “ а школски бенд је свирао хитове Балашевића, ЕКВa, Бајаге, Последње игре лептира… Пекари и месари су спремили послужење из школске пекаре: ванилице и медењаке, а нека деца су први пут окусила маст са алевим париком на кришки хлеба.

 

 

Фото: Предраг Недељковић

42 item(s) « of 3 »

 

Posted in Обавештења, Фотогалерија.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *